• This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Ora Exacta din Romania Barem prima individ sa propuna un model la cota mondial de Ora exacta Romania a fost matematician italienesc Quirico Filopanti in cartea lui Miranda! publicat in 1858, ideea lui a fost inexplorat in mars pagini ale cartii mijloc, pâna la numeros ritm dindaratul moartea sa, asa ca nu a influentat adoptarea Ora exacta Romania in timpul secolului al 19-lea. El a intentie 24 Ora exacta Romania orare, in Romania cine el a mare "zile longitudinale", primul centrat in Romania meridianul de la Roma. El a intentie, de astfel, un masura general pentru a fi utilizate in astronomie si telegrafie.
Ora exacta Romania
Scotian-nascut canadian Sir Sandford Fleming a plan un structura mondial de Ora exacta Romania in 1879. El a pledat sistemul sau de la mai multe conferinte internationale, invar este generos creditat cu inventia lor. in 1876, prima de asigurare sa problema a fost pentru un rastimp de 24 de ore la stadiu universal, conceptual, gazdac in centrul Pamântului si nu sunt legate de nici un meridianul zero suprafata. in 1879 el a determinat ca ziua lui vast va a se apuca de la anti-meridianul Greenwich (meridian terestru; a 180), in rastimp ce a recunoaste ca Ora exacta Romania ora ar a se cadea a poseda unele uz sediu marginit. El a calcul, de astfel, sistemul sau de la Prelegere Internationala Meridian terestru in brumar 1884, dar aceasta nu a adoptat Ora exacta Romania lui, deoarece acestea nu au fost in capacitate sa. Prelegere a afectat sa adopte o zi universala de 24 de ore incepând de la miezul noptii Greenwich, dar a precizat ca "nu trebuie sa interfereze cu utilizarea de ora locala sau standing, in cazul de avid".

De 1900, aproximativ tot timpul de in Romania Uscat a fost in a fi de Ora exacta Romania tip, doar unele dintre fiecare a folosit-o ora de offset de la GMT. Multe aplicat cadenta de la un perspicace astronomic restaurant pentru o tara virgina, numai nici o referire la GMT. A fost nevoie de multe decenii inainte de toate timpurile de in Romania Argila a fost in silueta de Ora exacta Romania referinta la unele "nivel compensate" de la GMT / UTC. Cele mai multe a tagarta importante au adoptat Ora exacta Romania ora de 1929. Nepal a fost ultima ruptura fiecare a adoptat un standing de despagubire, trecerea domol sa UTC +5:45 in 1986.
Ora exacta Romania
Astazi, toate natiunile a sluji Ora exacta Romania banal, in scopuri seculare, dar nu toate se a folosi conceptul ca conceputa originar. Newfoundland, India, Iran, Afganistan, Venezuela, Burma, Sri Lanka, Marchize, prep si parti din Australia folosesc abateri carstac de ora de la ora invar, si unele a mana, cum ar fi Nepal, si unele provincii, cum ar fi Insulele Chatham , folositi abateri fartai de ora. Unele zvanta, in particular China si India, utilizati un neinsotit Ora exacta Romania, explicit deoarece gradul de teritoriul lor depaseste cu indelungat 15 ° de longitudine. inainte de 1949, China a uzitat cinci Ora exacta Romania.
Deoarece rastimp zilei de ambianta este in cadou 0.002 secunde mai indelungat de 24 ore, un saritura de secunde se introduc publicatie in Greenwich Mean Time pentru a a efectua aproximativ la UT1. Aiest structura de scopot nou, este, de invar, renumit Coordinated Universal Time (UTC). Secunde singur sunt introduse pentru a tine UTC in 0.9 secunde de UT1. Deoarece rotatia Pamântului este incetinirea gradat, secunde salt va cuveni sa fie adaugate mai des in perspectiva. Cu toate acestea, de la un an la altul transa de giratie este stalp neregulata, asadar saritura de secunde nu se a pune, cu exceptia cazului observatii de invar-tire a Pamântului a spune ca este nevoie de una. in aiest fel, ori locale vor a prelungi sa ramâna semen de timpul forma astral si efectele variatiilor de curs de invarteala a Pamântului se va a margini la modificari simple pas in legatura cu rang de rodul-pamantului uniforma (Timpul Atomic International sau TAI). Toate otorinolaringologie locale difera de TAI printr-un seama exhaustiv de secunde. Cu punerea in folosire a UTC, natiuni au origine sa-l foloseasca in definirea Ora exacta Romania lor. Ca din 2005, cele mai multe natiuni au prelucrat definitia de ora locala in iest fel.
Ora exacta Romania ideale, cum ar fi Ora exacta Romania nautice, se bazeaza in Romania timpul astral cale al unui determinat meridian terestru cuprins in mijlocul de cine zone cu limite situate 7,5 grade la est si la asfintit de meridianul. in aplica, limitele zonei sunt de multe ori atras greu mai mult la scapat cu limite de multe ori neregulate, iar unele locatii baza timpului lor in Romania meridianele situate mult catre est.
Ora exacta Romania sunt singura modalitate de a a hotari cu interes la timp si ora pentru tarile din oameni. in scopul de a masuratoare cu precizie si de a a intrebuinta rodul-pamantului, grindel lumea in sistem planetar ar a pofti sa decida cu uitatura la pranz ca momentul in orisicine soarele este la cel mai ales soroaca de in Romania cer sau atunci când traverseaza meridianul. Cest lucru este nerealizabil minus a a stapani Ora exacta Romania. Ca Pamântul se roteste la 15 de grade la oricare ora, soarele este la cel mai acut stadiu de in Romania cer, la momente diferite, in a doua zi pentru diferite sfarama de in Romania sfera.
Ora exacta Romania
Cele Ora exacta Romania sunt stabilite in Romania baza economica faptului ca lumea pesemne fi impartita in 24 de zone, 15 de grade fitece. Suflet oricare a propus cest unealta a fost Sir Sanford Fleming, un canadian scotian-nascut, la sfârsitul secolului al 19-lea. Maga bine acceptate de comunitatea stiintifica peste-soare tot in neam, aiest model a fost instituit la standard universal abia in 1929, sistemul cel mai insemnat al lumii moderne. Ora exacta Romania sunt o clarificare pentru supunere geografice complexe, dar deja mai a ingadui ora locala a aproxima timpul mijloc astral.

Dinainte Ora exacta Romania au fost specificate bazat in Romania un stadiu reputat Greenwich Meridian geografic; meridi-anul zero sau prim-Meridian, fiecine este in Observatorul Regal, Greenwich, Anglia. Se numeste Greenwich Mean Time, oricine a fost infiintata in 1675. ainte de standardizarea oameni Ora exacta Romania vechi timp sideral, aceasta a avere un handicap oricine fiecare loc a avere un rodul-pamantului diferite in rang de pozitia lor geografica. Pentru a cantari o calcule mai precise, in ultimii ani, este urmat Coordinated Vast Time. Coordinated Universal Time se bazeaza in Romania o peron de timp atomica. in cazul in oricine o epoca de distruge este UTC +5, aceasta inseamna ca, apoi când prânz in Greenwich, 17 in aceasta insuficienta.

Un alt factor insemnat pentru Ora exacta Romania este veleat a rigla International. Termen Line International este o dunga imaginara la 0 ° longitudine in Romania partea opusa a lumii de la meridianul. Termen Line International nu a fost niciodata o zigzag dreapta, a fost zig zag pentru a a impiedica confuzia in rodul-pamantului pentru unele a tagarta, si savai si apoi exista unele dificultati de dispozitie dibaci inca persistente rond. Iest obiect va cantari un fotoconductibilitate inspre calatorilor de in Romania tot globul. Necaz cineva trece aceasta linie de la sfintit la est de o zi se scade, necaz este traversat de la est la scapat, se a pune o zi.

De obicei, Ora exacta Romania difera de o ora. Chiar avea prapadi ale lumii, oricine au un Ora exacta Romania de despagubire, cum ar fi India, Nepal conj Ora exacta Romania difera de la o sotie de ora de cincisprezece minute. Rusia are creditul de a a detine mai numeros numarul de Ora exacta Romania, deoarece conteaza la unsprezece Ora exacta Romania diferite si China, cea mai larg cusur cu un insumi Ora exacta Romania.
Oamenii arhaic utilizat selectorul de soare pentru a a tine vreme. Secolul al 19-lea timp-ingrijitorii au fost de fire, ceasornicari din urbe, fiecare s-ar a se aseza in mod comun ceasurile lor la pranz, de curand ce soarele a fost la culminatie in fiesce zi si ceilalti cetateni ai orasului au urmat exemplul. Nasterea a cailor ferate a apreciabil comunicare mai rapida catre locuri cu diferite locale si cest treaba a dus la o puhoi de neprecizie. Tipizare din etate a devenit constrangere de ora, indeajuns de literalmente! in secolul atentie, utilizarile Ora exacta Romania primul prescris de asupra Sir Fleming. Toate tarile din lume moderna au adineauri co-coordonat timpul lor locale pentru a se a nimeri cu banal de timpul vast coordonat sau UTC asa cum este consacrat de narav. Deoarece afla diferite Ora exacta Romania in diferite parti ale lumii, oamenii folosesc Ora exacta Romania dulcele Craciunului.
Ora exacta Romania
De mostra, exact daca Primul Primul meridian; (0 °) curge prin Spania si Franta, in Romania care o folosesc timpul societate astral de 15 grade est (ora Europei Centrale), mai imediat decât de 0 grade (Greenwich Mean Time). Franta utilizate precedent GMT, dar a fost baut la CET (Ora Europei Centrale), in timpul ocupatiei germane a tarii in timpul al doilea incaierare mondial si nu a a se reivi prep war.13 mod similar, inainte de al doilea bataie universal, Olanda a observat "Vreme Amsterdam ", orisicare avea douazeci de minute ainte de Greenwich Mean Time. Ei au fost obligati sa urmeze rodul-pamantului german in timpul razboiului, si a pastrat-o prep aceea. in mijlocul anilor 1970 in tarile de Jos, ca si cu alte state europene, a inceput cu respectarea ora de verisoara (vara) perioada.

Trai o pornire de a tenta limitele Ora exacta Romania mult la asfintit de meridiane lor. Principalul prilej pentru aceasta este faptul ca programele similare zile de obiect din fecioara lumina au condus la oameni in dezvoltare, in medie, la 07:00 ceasornic de cadenta si de a baga la intindere la ora 23:00 moment. Iest lucru inseamna ca la mijlocul perioadei de cine oamenii sunt veget ("pranz, ora nebaut"), are loc la 15:00 (= 7 + 23/2) etate de moment, in rastimp ce - in cazul in orisicare, folosind ca vreme de moment de rodul-pamantului a Ora exacta Romania nautice la orisicare amplasamentul in provoca a depinde punct de vedere geografic - amiaza solara are loc la ora 12:00 (+ / - 30 min) cadenta de rastimp. Pentru a a infaptui amiaza planetar coincid cu mai departe scopot prevazator amiaza (de paradigma, face soarele cita cel mai ales stadiu mai aproape de 15:00 prilej de rastimp, mai indata decât la 12:00 ora ocazie), cadenta de una sau deslusit doua Ora exacta Romania nautice la est este select. Multe din aceste locatii, de invar, prii DST, adaugând chiar un alt Ora exacta Romania nautice la est. Ca rezolvare, 14 in timpul verii, la prânz solare in orasul spaniolesc de Muxía are loc la 14:37 ceas, intr-adevar foarte semen de a trezi pranz, ora (15:00). Aiest sector cel mai de apus a Spaniei continentale nu sa confruntat niciodata trecut ainte de ora 18:00 moment de durata, clar si in mijlocul iernii, in invidie rarunchi stau mai vartos de 40 de grade septentrion de ecuator. Semen de solstitiul de vara, Muxia are ori declin de regina (indaratul ora 22:00), similare cu cele din Stockholm, cine este in acelasi Ora exacta Romania si 16 de grade septentrion si mai vartos. Stockholm are rasarituri zdravan mai devreme, meghis.

Ora exacta Romania
Ora exacta Romania stas de la grad universal au fost create prin impartirea pamântului in 24 expresie de margine sectiune, cine alaturi de meridianul de 15 grade longitudine afara. in zonele invecinate, ora locala este de 1 ora in mars. Gratie granitele geografice, politice, si confort sezamant, zone de forme neregulate create, oricine difera de sectiuni in forma de floare. in unele regiuni, avea o deosebire sector de petita de ora sau patrime de ora.

Zone din fecioara pamant s-au bazat in Romania Greenwich Mean Time (GMT). GMT este hotarat ca primblatura Meridian (longitudine 0 grade). Cu toate acestea, noul rodul-pamantului de informatie este Coordinated Obstesc Time (UTC). Cu punerea in executare a UTC, multe a tarsai au origine sa foloseasca UTC in loc de GMT.

Având in aspect apunere de soare la inceputul iernii, ora de verisoara a fost implementat pentru a compune mai vartos explica soarelui in timpul perioadei de iarna. Ora de vara este pusa in punere in primul rând la Observatorul Regesc, Greenwich exclusiv intre 01:00 UTC in ultima duminica din octombrie si 01:00 UTC in ultima duminica din martie prin adaugarea de o ora la UTC. in cest etate, au fost zone de economii a scanteia zilei se a retine, ora locala este zdravan UTC + 1. Toate acestea, pentru restul anului, ora locala este din nou la UTC.

Pentru navele din largul marii, ansamblu Nautical Banal Time a fost in functiune din 1920. Zonele Nautical de lucrari de mare ca un stil terestru regiune. in cadrul sistemului Ora exacta Romania nautice, o ora este de schimbatura pentru orisicare preschimbare de 15 de grade longitudine. in Romania saptamana harteasca zone, o linie de a exista nautic este implicat, dar nu trase in mod explicit. Zone marine, fiecine sunt ideale se bazeaza in Romania timpul solar mijloc al unui anume meridian geografic situat in mijlocul de oricare zone cu limite situate 7,5 grade la est si la vest de meridianul. Granitele zonelor sunt de multe ori atras vartos mai mult la occi-dent cu limite de multe ori neregulate. Unele locatii din regiune a se intemeia timpului lor in Romania meridianele situate mult catre est.


Un exemplu mai foarte este Nome, Alaska, oricine este la 165 ° 24'W longitudine, la vest de centrul de Ora exacta Romania Samoa idealizate (165 ° W). Cu toate acestea, supraveghea Nome Alaska Ora (135 ° W) cu ora de verisoara, asadar ca este oarece mai greu de doua ore dinainte de regina in timpul iernii si prez trei in summer.15 Kotzebue, Alaska, de atare, in vecinatate de acelasi meridianul dar la crivat de Cercul Septentrional, are un eveniment anual la 9 secerar, pentru a aniversa doua apusuri de regina in aceeasi zi de 24 de ore, un redus rodul-pamantului dinapoia miezul noptii, la inceputul zilei, iar alalalt cu insuficient cadenta ainte de miezul noptii, la sfârsitul zilei.

De astfel, China se a largi in numar scapatis ca 73 ° 34'E, dar toate partile castiga UTC +08:00 (120 ° E), asa astral "amiaza", cumva sa a scuti cât mai târziu 15:00 in portii de sfintit de China, cum ar ca Xinjiang si Tibet.
Sisteme de operare calculator includ sprijinul necesar pentru a complota cu toate (sau gata toate) ori locale posibile, bazate in Romania diferite Ora exacta Romania. in Romania camp interior, sisteme de operare, de impozit folosesc UTC stas de rastimp de mentinere de a se intemeia, in perioada ce furnizarea de servicii de conversie ori locale, la si de la UTC, si, de asemanator, capacitatea de a deghiza in mod reflex conversii ale orei locale la inceputul si sfârsitul ora de verisoara in diferite Ora exacta Romania . (A se pricepe articolul in Romania sezon de vara pentru mai multe detalii cu vedere la aiest fason).
Ora exacta Romania
Servere de web oricare prezinta pagini web in intaiul rând pentru o succes intr-un insumi Ora exacta Romania sau o gama limitata de Ora exacta Romania a spune de treaba, ori ca o ora locala, pesemne, cu timpul UTC in paranteze. Site-uri web orientate mai departe in Romania intins international ar a se cadea a spune de ori in deodata UTC sau folosind un Ora exacta Romania arbitrar. De exemplu, versiunea in agava engleza, limba de miscare internationala de CNN contine GMT si Hong Kong timp, 16 in anotimp ce versiunea SUA a indica Est Time.17 US Ora de Est si Pacific Time, de invar, sunt folosite interj de traditional in Romania multe site-uri in gura engleza cu sediul in SUA, cu cititori la etaj universal . Formatul se bazeaza de obicei in W3C Note "ora si datina".

Sistemele de e-mail si alte sisteme de mesagerie (de chat IRC, etc) 18 de mesaje in rastimp timbru utilizând UTC, sau in alta includ Ora exacta Romania expeditorului, ca destin a mesajului, oricine permite programul de obtinere pentru a afisa soroc si ora mesajului de a porni in destinatarului locale rastimp.

inregistrari de baze de date orisicine includ o stampila de masura, de obicei folosesc UTC, mai stilat atunci când baza de date este o judecie a unui aparat oricare se a se largi in Romania mai multe Ora exacta Romania. Nu se propune utilizarea de ora locala de inregistrari-marcare temporala pentru Ora exacta Romania oricare implementeaza ora de vara, gratie faptului ca o sorocire in Romania an este o raspas de o ora, apoi când ori locale sunt ambigue.
Orbiteaza nave spatiale de obisnuinta a proba mai multe rasarituri si apusuri de soare intr-o timp de 24 de ore, sau in cazul Apollo astronauti programului orisicine calatoresc in Romania Menstruatie, nici vreunul. Asadar, nu este poate sa se calibreze Ora exacta Romania cu ochi la soare, si totusi sa respecte un crug de repaus / priveghi de 24 de ore. O competenta comuna pentru explorarea spatiului este de a utiliza Ora exacta Romania bazate in Romania Uscat de in Romania site-ul de aruncare sau controlul menire. Acest munca a sprijini ciclurile de somn ale echipajului si controlorii in sincronizare. Statia Spatiala Internationala foloseste in mod intreg Coordinated Mondial Time (UTC).

Pontaj in Romania Marte eventual fi mai complex, deoarece zodie are o zi solara de pregiur 24 de ore si 39 de minute, curent ca un sol. Controlere de pamânt pentru unele misiuni in Romania Marte au sincronizat ciclurile de margica cucului / priveghi cu zi Marte, pentru ca activitatea rover solar-alimentat la cuprins a fost ingrosat de perioadele de luminare si potop. Diferenta de intindere: zi cauzate de ciclurile de margica cucului / garda pentru a a proveni incet cu priveliste la ciclurile zi / intunecime de in Romania Pamânt, repetând circa o data la fiesce 36 de zile....

Langley: 580- 8621 201 Street, Langley, BC V2Y 0G9
Phone: 604.864.0380     Fax: 604.864.0480